STG Purmerend
Welkom op de website van Schaatstrainingsgroep Purmerend

Shorttracktraining

Door Baancommissie Hoorn worden er shorttracktrainingen georganiseerd op de 30x60m baan van IJsbaan de Westfries in Hoorn. Shorttracken kan je op de volgende manieren inzetten voor je schaatscarrière:

  • Puur shorttracken en richten op shorttrack wedstrijden.
  • Als training voor je langebaan (snelle bochten en bochttechniek perfectioneren).
  • Als training voor je marathon ( snelle bochten en bochtvermogen vergroten). 

Alle shorttrack trainingen worden verzorgt door BC Hoorn en zij leveren dan ook de shorttrack-trainers. Deze trainers komen vanuit het shorttrack circuit, zijn speciaal opgeleid voor deze discipline en zijn zeer ervaren. Zelfs uit de Nederlandse topsport komen regelmatig bekende shorttrackers en langebaanschaatsers speciaal naar Hoorn om mee te trainen. Nog een mooi voordeel van het shorttracken is dat de shorttracktrainingen doorgaan tot eind juni. Zo heb je de mogelijkheden om je ijsseizoen nog wat te verlengen.

Voorwaarden deelname

  • Je moet lid zijn van een vereniging, dus STG Purmerend (t.b.v. je schaatsverzekeringen).
  • Indien je wedstrijden gaat rijden, moet je een KNSB-wedstrijdlicentie hebben voor shorttrack. 

Er zijn aan deze training extra kosten verbonden, zie hiervoor de website van BC Hoorn.

Let op: Zorg je dat je op de hoogte bent over de te gebruiken veiligheidskleding en beschermingsmiddelen die je hoort te dragen bij het shorttrack-schaatsen.

Je moet jezelf rechtstreeks  BC Hoorn Shorttrack opgeven. Voor de shorttracktrainingen communiceer en betaal je rechtstreeks aan de baancomissie shorttrack. STG Purmerend zit daar verder niet tussen. 

Maak je een hoop mee tijdens je shorttrack trainingen of ga je zelfs wedstrijden rijden, dan zijn we natuurlijk geïntereseerd in je verhalen voor publicatie op de website. Dus heb je een goed verhaal of wedstrijduitslagen stuur ze ons toe. 

Laat sowieso het bestuur en je trainer van STG Purmerend even weten dat je ook shortrack rijdt of traint. 

Categorieën en Tijdstip

Zie hiervoor de website van BC Hoorn

Locatie

IJsbaan de Westfries, Westfriese Parkweg 5 in Hoorn