STG Purmerend
Welkom op de website van Schaatstrainingsgroep Purmerend
 

Schaatsen bij STG Purmerend 

Meer informatie en lid worden? Klik hier! 

 

 

  

 
Traninings weekend 7.8 en 9 juni 2024 groot succes 

Lekker eten, een mooi huis en een groot speelveld. Alles is tip top voor mekaar hier in Heino.

Enkele leden zijn met een groepje vanaf De Westfries naar Heino gefietst, waar aldaar de activiteiten plaats vonden.

Lekker sporten, leuke spelletjes, goed eten en slapen en heel gezellig.

 Thijmen heeft iedereen nog even lekker afgemat met de trainingen,  dus met spierpijn morgenochtend weer naar school. 

Kortom een top weekend.    zie ook

Veldtraining

Vanaf  6 mei is de eerste veldtraining weer, dit iedere maandag tot het schaatsseizoen begint :

In de zomer leggen we de basis voor de winter. De training op het veld van de ijsbaan van IJsclub Bamestra is vooral gericht op techniek en conditie, zodat iedereen met een goede basis de winter in kan. Tijdens de trainingen worden de groepen op niveau ingedeeld, zodat iedereen een passende training krijgt. We doen dit iedere maandagavond, vanaf de start van het zomerseizoen tot de start van het schaatsseizoen.

Je kunt altijd vrijblijvend langs komen om te kijken of het wat voor jou is.

Voorwaarden deelname

In bezit van wedstrijd-, toer- of zomertrainingsabonnement.
Pupillen en Junioren C
Iedere maandagavond, van 18:30 tot 19:30 uur
Junioren B, A, (Neo)Senioren, Masters en Trimmers
Iedere maandagavond, van 19:45 tot 21:00 uur
Locatie
IJsbaan van IJsclub Bamestra, Nicolaas Cromhoutlaan 5, Middenbeemster


 

-----------------------------------

Merel Conijn de STG Purmerend topper! wint bij het Daikin NK allround de 5000 meter Met een ijzersterke tijd van 6.55,72 laat ze de concurrentie bijna vijf seconden achter zich en zit ze maar net boven haar persoonlijk record @ Merel Conijn (6.55,72) Antoinette Rijpma-de Jong (7.00,09) Elisa Dul (7.01,70).

In het het algemeen klassement mooie 3e  plaats


 

 


---------------------------------------


Afgelopen weekend 10 en 11 februari werd in Kardinge, Groningen het officieel Nederlands Kampioenschap NK Masters Allround en afstanden verreden. Rennie reed in zijn categorie maar liefst op de 500 m naar de eerste plaats en op de 1500 m naar de tweede plaats, wat al een bijzondere prestatie is. Na nog de 1000 m en de 3000 m werd hij uiteindelijk 2e in het algemeen klassement, een bijzondere prestatie.

  

  ‘een leven lang sporten’-------------------------------------------

Onze club kanjer Merel Conijn wint Kraantje Lek Trofee   (lees verder)


 ------------------------------------------- 

Het is zover! We kondigen vol enthousiasme het Zomer Trainingskamp 2024  STG Purmerend/STG Hoorn aan op Summercamp Heino van 7 tot 9 juni. Een weekend vol sport, plezier en gezelligheid.🔗 Interesse? Vul het vrijblijvende formulier in: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdjym7qELyRnfA1029f5QSo2hDmoVtbZEkMR5aHKbaKFRdQ9g/viewform?usp=sf_link -------------------------------------------

Afgelopen weekend is er weer gestreden voor de jaarlijkse clubkampioenschappen 2023/2024, in verschillende leeftijden van pupillen t/m de masters.

De wisselbeker gaat dit jaar naar onze kampioenen Coen Clazing en Renske Molenaar

-------------------------------------------


Op zaterdag 20 Januari organiseren wij weer ons jaarlijks clubkampioenschap. Welke topper mag zich aankomend jaar kampioen noemen in zijn categorie. Deze gezellige avond moet er door elke schaatser 3 afstanden gereden worden. De pupillen C/D/E/F rijden 300/500/700 Pupillen A en B en Junioren C rijden 500/100/1500 Junioren B t/m trimmers rijden 500/1500/3000 Neem deze uitdaging aan en ga de sportieve strijd aan met je clubgenoten. We gaan er een geweldige schaats avond van maken met z`n allen , waar plezier en gezelligheid voorop moet staan . Ook kan voor losse afstanden inschrijven maar dan doe je niet mee voor de clubkampioenschap vol is vol, dus geef je zo snel mogelijk op. Wij van de organisatie rekenen op jullie.

-------------------------------------------

Iedereen een heel sportief 2024 toegewenst.

-------------------------------------------


Hier een terugblik van de promotie avond op 30 december georganiseerd door STG Purmerend samen STG Hoorn, buiten de schaatsclinic was er voor de kinderen ook een wedstrijd van 100 m en een mini marathon waar fanatiek werd gestreden.

Foto`s


 -------------------------------------------

Bochtentraining

STG Purmerend gaat 4 bochtentrainingen houden op de binnenbaan in Hoorn .


Bochten trainingen zijn goed voor je techniek in de bochten. Deze trainingen zijn op vrijdagavond van 18.15 uur tot 19.15 uur. Deze trainingen zijn voor de leden van STG Purmerend gratis en voor jong en oud. Je moet je hiervoor wel opgeven tot een week voor de datum dat de training wordt gehouden, via de mail van STG Purmerend .
De datums van de trainingen zijn:

vrijdag 24 november   Foto`s van de eerste bochten training  https://flic.kr/s/aHBqjB4x3Y

vrijdag 15 december

vrijdag 19 januari

vrijdag 9 februari

Wij hopen jullie graag te zien door de bocht!

-------------------------------------------

Zaaltraning  

Beste Leden, Op donderdag 12 oktober om 19.30 starten wij weer met de zaaltraining. Dit is in de sporthal in Oosthuizen op de Seevancksweg 93. Iedereen die lid is van STG Purmerend kan voor € 20,- hier aan deelnemen tot einde schaatsseizoen.
Tot donderdag je persoonlijke trainer Bart

Klik hier voor de wedstrijdkalender

Klik hier voor de evenementenagenda 

-------------------------------------------

Een nieuw trainingskamp?
Maandag 2 oktober
Samen met STG Hoorn zijn we aan het oriënteren of het haalbaar is om weer een gezamenlijk trainingskamp te organiseren. Door corona is dit stil gevallen, en wij hopen dat weer op te pakken. Vandaar de vraag: is er animo? Zoja dan gaan wij aan de slag en volgt op korte termijn meer info. Reageren kan met Email of door een appje naar Thijmen Postmus. Het idee is zoals het ook ging, om een aantal dagen rondom een schaatsbaan te verblijven met oa schaatsen, spelletjes, overnachtingen in een groepsaccommodatie. Vanzelfsprekend voor zo min mogelijke kosten, inzet is dat veel gesponsord gaat worden. We hopen weer wat moois te kunnen organiseren!-------------------------------------------

Gezocht: Trainerscoördinator en juryleden

Voor het aankomende seizoen zijn wij op zoek naar een nieuwe trainerscoördinator en juryleden. Ben jij diegene die ons hiermee kan helpen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het bestuur of klik hier voor meer informatie
Ook onze club kan niet zonder vrijwilligers, die het mogelijk maken om te kunnen schaatsen en wedstrijden te rijden. Help de club en meld je aan!

E-mailen
Map