STG Purmerend
Welkom op de website van Schaatstrainingsgroep Purmerend

Over ons

Doelstelling

STG Purmerend heeft als doel het bevorderen van de wedstrijdschaatssport door het organiseren van een hierop gericht trainingsprogramma en clubwedstrijden. Dit trainingsprogramma is te onderscheiden in een zomerprogramma en een winterprogramma. In de winter wordt er geschaatst op IJsbaan de Westfries in Hoorn.

STG Purmerend geeft géén schaatsles, daar zijn schaatsscholen voor, maar wil vooral jeugdige schaatsenrijders verder ontwikkelen en opleiden voor de wedstrijdsport. Er is echter ook een categorie trimmers/toerschaatsers die onder leiding van trainers zich voorbereidt op de natuurijstochten. Wie lid wil worden van STG Purmerend moet al kunnen schaatsen, ook als je bij de categorie trimmers/toerschaatsers wilt schaatsen. 

Jeugdschaatsen

Het jeugdschaatsen is voor de jeugd een goede aanloop om de techniek onder de knie te krijgen. Het jeugdschaatsen wordt door de diverse ijsclubs georganiseerd en met een schaatsdiploma A, B, C, D, E of F afgesloten. Kinderen die schaatsvaardigheid vergelijkbaar met schaatsdiploma E beheersen, zijn goed in staat om bij STG Purmerend het trainingsprogramma te volgen. Daarnaast moeten zij in het jaar van inschrijving minimaal 9 jaar worden.

Organisatie

Een vereniging als STG Purmerend staat of valt met de inzet van alle medewerkers die dit allemaal als vrijwilliger doen. Deze groep, die voldoende groot is om alle taken ruimschoots in te vullen en bij evenementen tijdelijk met een aantal enthousiastelingen wordt uitgebreid is kenmerkend voor de sfeer binnen de vereniging. Naast de prestatiedrang die in de wedstrijdsport altijd aanwezig is, is het sociale ook van groot belang en een basis voor de sportieve sfeer.

Geschiedenis

STG Purmerend is ontstaan uit het District Purmerend. Het District Purmerend is de organisatie die ten tijde van natuurijs in ons rayon de natuurijswedstrijden aan verschillende ijsclubs toewijst en coördineert.

 

E-mailen
Map