STG Purmerend
Welkom op de website van Schaatstrainingsgroep Purmerend

Schaatsen” nog altijd een hippe sport !

Kom je vanaf maandag 25 april a.s. vrijblijvend een aantal trainingen meedoen en maak kennis met Schaatstrainingsgroep Purmerend.

Ontdek dat we al lang niet meer alleen een fanatieke schaatsvereniging zijn voor wedstrijdschaatsers, maar een sportvereniging zijn waar je het hele jaar rond veel meer kan doen dan alleen schaatsen en zeker niet verplicht zult zijn om wedstrijden te schaatsen. Ontdek alle mogelijkheden om je eigen sportlifestyle te ontwikkelen, welke voor jarenlang bij je blijft passen, waar je de mooiste langdurige vriendschappen opbouwt. Avonturen en uitdagingen aan zult gaan met jezelf. Vaak samen met je medesporters plezier maakt en je successen zult gaan delen. Sociale contacten en gezelligheid vinden wij bij STG Purmerend een belangrijk onderdeel van je lidmaatschap en zorgt onder veel van onze leden tot een langdurig lidmaatschap bij onze vereniging met veel sportplezier samen.
Wij zijn Schaatstrainingsgroep Purmerend en trappen op 25 april a.s. het nieuwe schaatsseizoen af met de eerste veldtraining op het ijsbaanterrein van ijsclub “De Bamestra” in de Middenbeemster. Wij hopen je daar te mogen ontmoeten en kennis met je te maken. Je daarbij te kunnen informeren en enthousiasmeren om te komen sporten bij onze vereniging. Ervaar in een aantal vrijblijvende trainingen waaraan je mee mag doen, de sfeer en ontdek waarom we beginnen met schaatsen in de zomer en hoe snel je went aan de leuke manier van samen trainen en “het waarom” we juist in de zomer beginnen aan het  oefenen van schaatsen.
Het lidmaatschap is voor iedereen van jong tot oud met enige schaatservaring of met  een afgeronde jeugdschaatsopleiding bij je ijsclub uit je eigen dorp.Daarmee kan je verder bij STG Purmerend om je eerste schaatservaring verder uit te bouwen naar een hoger niveau.
“Voor ons is niets te gek” Je bepaald zelf wat het beste bij je past als schaatsliefhebber. Ga je trainen om beter te worden en te schaatsen op natuurijs in de polders, of bijvoorbeeld voor de 200 km op de Weissensee in Oostenrijk. Of ben je ambitieus en ga je trainen voor het regelmatig rijden van langebaan en of marathon wedstrijden, en wil je ontdekken hoe ver je kan komen in de schaatssport. Tot topsport niveau aan toe kan je bij STG Purmerend blijven en daarna verder uitvliegen. Voor het jongste onderdeel shorttrack training en shorttrack wedstrijden kan je ook bij STG Purmerend terecht.
Het is goed toeven bij STG Purmerend, in de zomer hebben we deskundige trainers die op een verfrissende manier de zomertrainingen organiseren. Op de maandagen leg je de basis door de schaatstechniek te oefenen en na te bootsen zodat je lichaam daaraan went, werken we aan conditieopbouw en doen we al lang niet meer alleen schaatsoefeningen, maar ook veel bootcamp oefeningen voor training van het hele lichaam en daardoor tot een aantrekkelijke en verfrissende training te komen die iedere week opnieuw weer spannend is.. Op dinsdag kan je deelnemen aan de skeelertraining op de skeelerbaan in Purmerend. Op woensdag houden we een duintraining in Bergen, waar door middel van een mooie route door het bos, gewerkt wordt aan loop conditie, schaatstechniek, en kracht, en wist je dat wanneer je vader of moeder je naar deze training rijdt, en zelf ook sportief is, mee kan doen aan deze training en dan niet bij de auto hoeft te blijven wachten.
Schaatsers wielrennen in de zomer veel, heb je een fiets dan kan je meedoen aan 4 tijdritten die we ieder seizoen organiseren. Heb je geen fiets, dan geen nood, we organiseren gedurende het zomerseizoen ook nog 2 strandloop wedstrijden op het strand van Bergen aan Zee.
Na zo’n zomerse voorbereiding gaat de ijsbaan open in Oktober en begint het schaatsen. Voor de een lekker trainen 1 of 2 keer in de week op het ijs en voorbereiden op het te verwachten natuurijs, voor de ander 2 of 3 keer trainen en meedoen aan wedstrijden, tijden rijden en steeds sneller proberen te worden. In de winter heb je verder nog de mogelijkheid om mee te doen aan de zaaltraining om de conditie en de lenigheid op orde te houden. In de winter beschikken we over een ervaren trainerscorps welke allemaal al jaren verbonden zijn aan STG Purmerend en met veel plezier de trainingen aan onze leden geven, en het beste in jou naar boven halen.
Zoals je kunt zien is er bij STG Purmerend een hoop diversiteit aan sport, en beleving te halen. Onze roots en DNA is schaatsen, maar inmiddels zijn we meer dan dat alleen.
Op onze website www.stgpurmerend.nl  vindt je nog veel meer informatie over het schaatsen en lidmaatschap bij STG Purmerend, en eventue telefoonnummers van bestuursleden voor als je liever even telefonisch je vragen wilt stellen.

E-mailen
Map