STG Purmerend
Welkom op de website van Schaatstrainingsgroep Purmerend

Wedstrijden

Clubwedstrijden langebaan

Tijdens het winterseizoen organiseert STG Purmerend regelmatig clubwedstrijden op IJsbaan De Westfries in Hoorn. Ook is er doorgaans een wedstrijd in Heerenveen. Voor de betere rijders wordt er vaak nog een extra wedstrijd in Heerenveen georganiseerd, al dan niet in samenwerking met andere verenigingen. Aan het eind van het seizoen wordt traditiegetrouw het clubkampioenschap georganiseerd.

Dit zijn allemaal officiële wedstrijden en de gereden tijden worden dan ook in de database van de KNSB geregistreerd. Je kunt deze ranglijsten raadplegen op schaatsen.nl en osta.nl.

Om aan de wedstrijden mee te doen, dien je in bezit te zijn van een KNSB-wedstrijdlicentie en moet je jezelf per wedstrijd aanmelden.

Wat bij deelname aan de wedstrijden erg belangrijk is, is het dragen van de juiste kleur armband. De te dragen kleur is per te verrijden afstand vermeld op de startlijst, die voorafgaand aan elke wedstrijd voor een gering bedrag te verkrijgen is bij het wedstrijdsecretariaat in de jurykamer op de ijsbaan. Meer informatie hierover kan door je trainer worden verschaft. Let op dat je, naast het dragen van de juiste kleur armband, ook altijd op tijd aan de start staat! Te laat aanwezig is disqualificatie!

Meer informatie over het deelnemen aan wedstrijden staat beschreven in het KNSB-Wedstrijdboekje Langebaanschaatsen. De formele reglementen voor wedstrijden langebaan vindt je elders op onze site.

Marathon

De Baancommissie Hoorn organiseert ieder winterseizoen een marathoncompetitie. Meer informatie hierover vindt je elders op onze site.

Natuurijs

Natuurijswedstrijden worden georganiseerd door District Purmerend. Hou onze natuurijspagina in de gaten voor actuele informatie en het wedstrijdprogramma.

 

 


E-mailen
Map