STG Purmerend
Welkom op de website van Schaatstrainingsgroep Purmerend

Vrijwilligers gezocht!

Trainerscoordinator

Als trainingscoordinator ben je de schakel tussen de trainers en het bestuur. Om de 5 weken sluit je aan bij de bestuursvergaderingen van de STG. Tijdens deze vergaderingen bespreek je actuele punten op het gebied van trainingen, trainers en coaching. Naast deze bestuursvergaderingen zorg jij ook dat er twee maal per jaar een trainersoverleg plaats vind met de trainers en coaches van onze vereniging. Naast het bijwonen van vergaderingen ben jij ook een aanspreekpunt voor de trainers. Indien ze zelf geen vervanger kunnen regelen ga je samen een oplossing zoeken om onze leden toch te voorzien van een goede training. Om onze leden goed voor te bereiden op het seizoen doe jij een voorstel bij de trainers wanneer de onderstaande activiteiten zij:

 • Start zomertraining
 • Coopertesten (2 per jaar)
 • Tijdritten ( 4 per jaar)
 • Strandlopen (2 per jaar)

Als onze leden zijn klaar gestoomd voor het winterseizoen starten op het ijs ook de langebaan wedstrijden. Voor alle langebaan wedstrijden regel jij als coördinator dat er een coach aanwezig is om te zorgen dat onze leden naar een nieuw persoonlijk record worden gecoacht!
Heb je nog verdere vragen over deze functie of spreekt de bestuursfunctie als trainingscoordinator jou aan? Neem dan contact op met onze bestuursleden.


Juryleden

Bij het organiseren van een schaatswedstrijd voor de lange baan komt een hoop kijken. Een belangrijk aspect is het bijeen zoeken van de juryleden.  Wij zijn op zoek naar een oplossing voor het dreigend tekort aan juryleden. Er wordt daarom een appel gedaan alle leden (en ouders van de jeugd) om een handje toe te steken en ook af en toe mee te helpen met jureren bij de wedstrijden. Daarnaast is natuurlijk iedereen die graag mee wil helpen uiteraard van harte welkom.

Het jureren is niet moeilijk om te leren en het is zelfs leuk om op die manier bij een wedstrijd betrokken te zijn! Bij een officiële schaatswedstrijd hebben we te maken met de volgende wedstrijdtaken: 

 • Speaker
 • Elektronische Tijdregistratie
 • Scheidsrechter
 • Starter
 • Hulpstarter
 • 6 Handklokkers
 • Hand- en spandiensten

 

Hoe meer mensen bereid zijn mee te helpen met jurytaken, hoe beter wij de wedstrijden kunnen organiseren. Meld je dus aan! Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de de jurycoordinator.

Basiscursus Jury

 Voor de langebaanwedstrijden dienen juryleden in principe een korte basiscursus Jury te volgen. Deze cursus wordt door de KNSB verzorgd. Meer informatie over deze cursus staat op de website van de KNSB.


Vervolgcursus Starten en/of Scheidsrechter

Indien je wilt doorgroeien in jurytaken, dan kan je een vervolgcursus volgen voor Starter of Scheidsrechter. Meer informatie over de cursus Starter of cursus Scheidsrechter vind je op de website van de KNSB.

E-mailen
Map